Vi bor på en liten ort som heter Fellingsbro hit flyttade vi från Nora 1979. Med oss i bagaget hade vi 2 söner och 2 hundar, Schäfer. Det var den rasen som vi hade från 1975 till 1997.

Vi köpte vår första Schäfer som var en tik, hon lystrade till namnet Cilla, från AnnBritt farbror i Skåne och med henne lärde vi oss en hel del om rasen. Under tiden som vi hade henne så skaffade vi oss ytterligare en, denna gång en hane Boogie. Tyvärr så visade det sig att hans höftleder inte var så bra så vi fick avliva honom när han var 6 månader.

Cilla

Efter ett år så gjorde en ny Schäfer hane, Ciller, intåg i våra liv. Det var en helt underbar hane som vi ställde ut några ggr och som gjorde riktigt bra ifrån sig i utställningsringen. Problemet var att ingen riktigt kunde visa honom, själva kunde vi inte göra det för på den tiden skulle man ju hålla sig utanför ringen och påkalla hundens intresse med påföljd att han drog ikull alla som försökte visa upp honom. Han var en hussehund. Han blev far till en kull valpar och vi behöll en hanvalp, Cid, som vi sålde men fick tillbaka när han var 1 år. Och han visade sig bli vår sista Schäfer för sedan blev det en helt annan ras.

Cid

Ciller

År 2000 så undrade vår vän Margaretha, kennel Sheerline, om vi inte skulle skaffa oss en hund igen, och varför inte en Golden denna gång? Sagt och gjort vi tog kontakt med Henric Fryckstrand och på den vägen är det. Till Påsk 2000 kom den första Golden Retrievern in i vår familj Dewmist Starlit Sky (Dusty). En fantastisk hund på många sätt och vis. Han väckte verkligen vårt intresse för utställning. 2002 så gjorde ytterligare en Golden inträde i våra liv. Denna gång en tik Dewmist Starcadia (Caddie), hon fick också ge namn till vår kennel. Där blossade utställningsintresset ännu mer upp. 2006 fick Caddie en kull valpar hos kennel Dewmist och ur den så behöll vi en tik Dewmist Star of Africa (Pärlan). Hon är i skrivandets stund en juniortik så man kan kanske kalla henne ett oskrivet blad men som ska bli mycket kul att följa.

   

På bilden ses mina barn Stefan och Michael, deras kusin Maria samt Cilla och Ciller.

 
   

AnnBritt har gått uppfödarutbildning i Golden klubbens regi och Exteriörkurs 1. För närvarande sitter AnnBritt som sekreterare i Golden klubben Närkes styrelse

 

 

TILLBAKA

AnnBritt Lavestedt
Hästskovägen 7  ~  710 41 Fellingsbro  ~  0581-621 265  ~  iab.lavestedt@telia.com

Webmaster Ulrika Zetterfeldt © 2003 - 2005